Shipping Container-Turned Washroom Opens at St. Vital Park

Shipping Container-Turned Washroom Opens at St. Vital Park

St. Vital Park Washroom
Councillor Brian Mayes speaks during the opening of the new three-season washroom at St. Vital Park on Wednesday, October 5, 2016. (@CITYOFWINNIPEG / TWITTER)

WINNIPEG — A new three-season washroom built out of an old shipping container has opened at St. Vital Park.

The washroom is located between the playground and summer picnic shelter and runs 48-feet long.

Peter Sampson Architectural Studio designed the $300,000 project, which is well-lit and meets modern accessibility standards. The city says the new washroom replaces the old cinderblock washroom building that was built in the 1960s.

“St. Vital Park is a neighbourhood gem that invites residents to enjoy nature, get active, and visit with family and friends,” said St. Vital Councillor Brian Mayes. “The new three-season washroom facilities feature a creative and aesthetically-pleasing design that will also provide a much-needed service to park users.”